pikkugen: (lego)
Kun mulla kerran on japanintaitoisia ihmisiä kaveripiirissäni, niin kysynpä typerän kysymyksen. Olen ymmärtänyt, että japanissa on hemmetisti kielen tasoja, riippuen siitä kuka puhuu kenelle missä yhteydessä. Koskevatko nämä tasot myös ihan ns. jokapäiväisiä sanoja, kuten vaikka "isä"? Eli jos kerron vaikka että "Isäni on insinööri" samanikäiselle koulukaverilleni, itseäni vanhemmalle pomolle ja itseäni nuoremmalle alaiselle (lisääkin tasoja saa keksiä) niin onko se aina sama sana, ja jos ei, niin mitä ehdottaisitte?

(Hakusessa siis japanin sana "isä", tarvitsen yhteen tarinaan. Älkää kysykö. Kun kerran tähän rupeaa niin sen voi sitten saman tien tehdä oikein. Mieluummin kyselen eläviltä ihmisiltä kuin kuukkeloin, koska en itse osaa kielestä edes kirjaimia.)
pikkugen: (sip laugh)
repeilee täällä ihan innoissaan.

http://leikit.city.fi/viihde/titteligeneraattori/index.php

Parempi kuin oikealla etunimellä. Pitääpä vaihtaa nimi ihan virallisestikin. XD
pikkugen: (extr eyebrow)
Jos kävelette neljän hengen laumassa kapealla sillalla, jossa mahtuu kulkemaan kolme henkeä rinnan, ja edestänne tuleva pyöräilijä (lue: minä) pysähtyy eteenne, kannattaisiko vilkaista taakse sen sijaan, että alkaa huitoa silmittömästi? Takananne sattui tulemaan kolme (3) pyöräilijää jonossa, joka juuri ja juuri mahtui ohitsenne. Jos minun pyöräilijänä täytyy valita, ajanko toisen pyöräilijän vai jalankulkijan päälle, valinta on perin helppo. Jalankulkija tulee usein hitaampaa vauhtia ja siinä on vähemmän teräviä osia.

Kohteliainta on tietenkin pysähtyä kokonaan ja antaa tietä enemmistölle, joka tulee kiltisti omaa kaistaansa, vaikka samalla sattuisikin estämään väärin kulkevien laumakäyttäytymistä.

Teidän tielläliikkujien ilo ja riemu, liikennesääntöjä noudattava

Pikku Gen
pikkugen: (sciencing)
"Voita palkintojen vaihtelu, ulottuminen viileimmistä vempaimista, lomat, autot, iso raha ja paljon enemmän!"

Siis... wot? Voita palkintojen vaihtelu? Ulottuminen viileimmistä vempaimista? XD

Kaikkea ne koneet kääntää. Onneksi meitä ihmisiä tarvitaan vielä.
pikkugen: (tardispotter)
[Error: unknown template qotd]

Weeeeelllll... there are many. Then again, every single time I think I managed to learn something from the situations I'd like to evade. And some of them are so early in the life I don't think I could foresee what I'd be without them. I am what I've experienced, I think.

So maybe I'd just go to the 13-year self, hug her and say it'll be all right in a few years, don't take it so seriously. And I'd tell the 18-year-old self to either forget the guy or go and do something about him, dammit.

Oh, and I'd tell the 25-year-old self to effing go and finish her studies, it's not like it's so difficult, dammit. The profs won't bite if you go and ask for help, well, others than Y, anyway. And I'm not so sure about him, either. Or maybe I should tell her to go and kick him?... I'd love to see that future. XD
pikkugen: (detect evil)
Is your cat plotting to kill you?
pikkugen: (sciencing)
Olin työmatkalla kohteesta toiseen tänään, ja jokirannassa on jukeliton rekka josta jaellaan maistatusjätskejä. Classic, maku valkosuklaa-salmiakki. Ihan vänkä, jos kuka tykkää valkosuklaasta; aika mitättömän makuista muuten mutta salmiakkia oli mukavasti.

Pääasia oli kuitenkin reippaat jakelijatyttöset, jotka huutelivat ohikulkijoille hauskoja. "Kukaan ei poistu ilman jätskiä!" "Tästä suu kylmäksi, ja makeaksi kans!" Huvittivat melkein kauemmin kuin jätski.

Nojaa. Saattaisin vaikka ostaakin, jos vastaan kävelee. Hyvä tempaus vaan kaiken kaikkiaan.
pikkugen: (comma sutra)
"Lakse elämän pituus! Saa tietää nytten... Klikkaa tähän!"

Siisus. Missä noita käännetään, ja miten? *päätä pöytään*
pikkugen: (kiinnostaa kiviäkin)
Carte d'Orin chilisuklaajäätelö lusikan alla. Hassu alkumaku, riittävästi chiliä (herkkäsuisimmat varokoot!) ja kohtuumukavasti suklaata. Suklaa on reilunkokoisina hippuina, ei paloina, mutta vähän kuivaa, ja chili jäätelön seassa. Laittaneet ilmeisesti chiliä reippaammanlaisesti koska jäätelön maito vie terää.

Aika vänkää.

Oliko nyt Valion irtojäätelö, makuna terva, joka vei kielen tässä yksi päivä. Väri kunnolla ruskea, tuoksu tervaisa, maku ihan hitusen pliisu mutta kyllä tervan erotti. Onko ne vihdoin oppineet maustamaan jäätelöt kunnolla vai onko mun makuaistini herkistynyt?
pikkugen: (comma sutra)
No täksi: http://picasaweb.google.fi/jkiiski/Navigaattori

*päätä pöytään*

On taas niin kukkanen ettei mitään rajaa. Konekääntämisen aika ei selvästikään vielä ole.
pikkugen: (you suck)
[Error: unknown template qotd]

This. It was made by a friend, I like penguins, but it seems I'm far too nice to actually say it to anyone these days... although all the possible gods know there'd be reasons to use it every now and then. XD

Ooops.

Feb. 24th, 2009 08:40 pm
pikkugen: (irrationalwaltz)
Your morality is 0% in line with that of the bible.
 

Damn you heathen! Your book learnin' has done warped your mind. You shall not be invited next time I sacrifice a goat.

Do You Have Biblical Morals?
Take More Quizzes
Thanks, [livejournal.com profile] superl99!
pikkugen: (uncontrollably excited)


You Are a PlaywrightYou are a highly literate wordsmith. You love both reading and writing.

You are also a natural storyteller. You can turn a mediocre anecdote into a riveting tale.You find people and all aspects of life fascinating. No topic is off limits for you.

In modern times, you would make a good filmmaker or novelist.

pikkugen: (???)
Vaihdoin palovaroittimen pariston.

Periaattehessa se pitäisi vaihtaa tai ainakin testata kerran vuodessa, mutta koska en muista milloin viimeksi olen sen tehnyt (pariston kyljessä oli vuosiluku 2006 *blush*) vaihdoin sen nyt. Ajattelin siis täten jättää merkin siitä milloin se todistetusti viimeksi on vaihdettu.

Ja luonnollisesti äljii kaatuu kolmen kuukauden kuluttua, joten tämäkin merkintä häviää ajan tuuliin.

IE: I changed the battery of my fire alarm. Because I can't remember when was the last time I did it, I thought this would be a good place to remind myself of it. I just might remember to check it again in less-than-three-years...

Be safe, change batteries. Hint hint.
pikkugen: (kiinnostaa kiviäkin)
pikkugen: (cast lore)
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3608

Kas. Mitä enemmän tutkivat, sitä todennäköisempää on, että niinsanottu inhimillisyys levittäytyykin laajemmalle eläinkuntaan kuin olemme halunneet uskoa... no, eläimiähän mekin olemme.
pikkugen: (irrationalwaltz)
On the twelfth day of Christmas, pikku_gen sent to me...
Twelve speculumeas drumming
Eleven alfa_londons piping
Ten meritahuts a-songmaking
Nine herbs dressmaking
Eight woodworks a-singing
Seven books a-writing
Six languages a-jewellery-making
Five be-e-e-eatles
Four walter moers
Three douglas adams
Two spqr blues
...and a rpg in a khar_muur.
Get your own Twelve Days:


Righty-o. Five Beatles? So that'd be with Pete Best, then? Fine by me. =)

Ks. ikoni.

Nov. 25th, 2008 08:05 pm
pikkugen: (wait LJ)
*syvä ja kärsivällinen huokaus*

Arvoisat jalankulkijat. Kyllä, tämä koskee myös ja erityisesti lenkkeilijöitä. Erityisesti sinua, hapan keskiäkäinen lenkkeilijämies keltaisessa heijastinliivissä (mistä pisteet sinulle).

Kyllä, talvi on tullut. Ei, kaistamerkintöjä ei näy lumen alta. Teidän tulisi kuitenkin tiedostaa, että meitä työmatkapyöräilijöitä on kuitenkin vielä leegio talvea uhmaamassa. Liikennemerkit ovat täysin näkyvissä kunkin väylänpätkän alussa. Suosittelen mitä vilpittömimmin muistelemaan kesäajalta, missä mikäkin väylä kulkee ja mitkä kävelytiet ovat jaettuja ja mitkä eroteltuja tai tarkistamaan liikennemerkistä. Huolimatta kyseenalaisesta maineestamme, me pyöräilijät haluaisimme mielellämme noudattaa liikennesääntöjä sikäli kuin mahdollista (lue: missä pyöräkaista on aurattu, perkele). En toki tahallani aja eteesi, nuppuseni, noudatan vain omaa kaistaani ja toivon mitä vilpittömimmin, että sinäkin noudattaisit omaasi.

Toiveikkaasti Teidän,

Pikku Gen
pikkugen: (irrationalwaltz)
...from [livejournal.com profile] amphelice:

If you saw ME in a police car, what would you think I got arrested for?

Answer in the comments; spread to your own journal if you like.
Page generated Sep. 20th, 2017 06:12 pm
Powered by Dreamwidth Studios